-CERITA PASAL ANAK(ANAK)-

Mama: sayang, nanti singgah kedai, nak beli huggies anak-anak...
Ayahnye: anak-anak?
Mama: haah.. anak-anak.. kenapa?
Ayahnya: hehe.. rasa semacam... pejam celik kita dah ada dua orang anak...

bila dah ada anak dua nie, boleh tidak sure kita nak compare antara yang sulung dengan yang second.. walaupun depa nie keluar dari perut yang sama, tapi depa ada perwatakan masing-masing... same goes dengan anak kembar.. kongsi 1 uri pun perangai lain-lain...

macam kes Ryan Rymi, memang totally different.. antaranya....

*tidur siang
Ryan dulu senang je tidur.. bising macam mana pun, kalau lepas nyusu tu, memang senang lelap.. tapi Rymi tak... kalau kat cot dia, kalau dapat dalam 2jam tidur tu kira dah bernasib baik sangat.. sampaikan Ayahnye ada kata nak beli buaian, tapi Mama larang.. kalau nak p berjalan,takkan nak kene angkut buaian? lg hassle!

*meniarap
Ryan dulu, dah meniarap dalam 2bulan lebih.. tapi Rymi ada lagi few days nak 3bulan, so far takleh meniarap betul-betul lagi.. takat mengereng sisi tu jangan cerita la... huhu.. sambil terangkat-angkat kaki.. hehe..  funny!

*saiz diaper
both depa nie Mama pakaikan huggies... tapi Rymi menang dari penukaran saiz.. Rymi belum cukup 2bulan dah pakai saiz M... meanwhile Ryan pakai agak lama jugak la size S, lepas masuk 3bulan kalau tak silap... nampak gaya macam ada potensi nak beralih ke XL cepat, so dari sekarang Mama kene banyakkan stok CD Rymi.. huhu... so far baru ada 6pcs (tu pun pakai yang Ryan punya...)
btw, depa boleh kongsi CD ke?

tapi...

despite semua perbezaan nie, ada 1 benda yang ketara....

muka depa 1 acuan kan?



12 comments:

azzamoro said...

memang..i pun nampak beza antara both of my sons. dan muke pun tak same acuan.

doa harap2 jadik anak yang mendengar kata dan soleh.. kesua duanyer..

precious innocent said...

azzamoro: in my case, ada certain benda yg i nak both nie sama,mcm kes tido siang.. other than that, bila la depa ada own personality..

yatie chomeyl said...

serius kak emma..sebijik muka diorang hehe

Yan said...

uishhh betulla.. sejibik seyhh...

Pinky Angel said...

alala..omei..
sebijik betul acuannya tu.
Budak pipi labuh!!

lailasani said...

emma, rymi takleh niarap lagi maybe sbb ada faktor pertukaran size diaper yg cepat tu kot... tp takpe.. setiap anak kan beza2 development dia... :)

mmg seiras... encemmm!!!

Ina Hashim said...

si adik mmg bambam betul badan dia...sedap gomol²

Zuhaini said...

alahai comelnya :)

precious innocent said...

yatie chomeyl: anak bapak... huhu

yan: hubby sy kata, kalau bgtau kembar sure org pcaya.. hehe

pinky angel: nasib baik u x nyam2 pipi dia hari tu? hehe

lailasani: oh, penukaran saiz siaper tu menyumbang kpd pkembangan baby ke? xtau pulak...

ina hashim: dia pun mcm geram dgn penumbuk dia. entah ape yg sedap sgt.. hehe

zuhaini: tenung la rymi lama2.. kot2 dpt 1 jantina nnt :D

Queen said...

ye..masa tu berlalu sekejap je kan..

kakyong said...

macam kembar...

anis & aliya kongsi jer CD..

precious innocent said...

queen: tu la.. esok lusa; nak bsunat... then masuk sekolah .. then kolej.. then kawen... waaaaaa

kakyong: oh, boleh la ek kongsi CD nie... alrite!