-NEED HELP?-

1stly, mama nak mintak maap awal2, kalau posting kali nie bakal menyentuh sensitivity sesapa...

mahukan anda menolong or bkongsi ilmu dgn bangsa/agama lain?

.... mama dgn hati tbuka sanggup btukar2 ilmu, x kira la ilmu apa dgn bangsa/agama lain... in fact, mama rasa seronok bila org minta bantuan kat mama... bukan sbb mama pandai.. tp sbb dia pcayakan mama smp sudi btanya question kat mama (haiya, awat ayat pusing2 nih??)..

ramai la jugak yg ada btanya kat mama mcm2 jenis topic... dulu, mama pernah tlg this chinese lady from sabah, construct sikit2 fp dia.. padahal mama x penah guna pun fp.. keke.. tp mama gigih carikan tutorial utk dia.. haha.. tlebih rajin lak pulak mama nie... & mama x penah mintak balasan.. sbb mama tlg ikhlas.. tp yg syoknye, dia smp ada shipkan kat mama sepit rambut yg dah selamat ddonate kat sedara kecik sbb x sesuai kat rambut mama... mmg mama bterima kasih kat dia.. sbb bg mama, kecik je ptlgan mama tu... huhu...

then, mama pun ada gak guide mama pina masa dia nak create blog dia.. kekeke.. tul x mama pina... bukan mama nak ungkit ek.. cuma saje je nak kongsi cite.... ape la agaknye mama pina nak hadiahkan kat mama ek?.. huhu...

then kat ofis nie lak, mama syukur sgt sbb ingatkan ada la geng bf melayu/islam.. tp, hmmmm.... malas lah nak komen.. sbb dah pjg lebar cite kat sini...

oh, ada lg tambahan utk previous cite... kan latest crazyness mama nak try cd kat ryan?... hmmm dgn nada 'something'.... dia merendahkan pgunaan cd nie... malas nak basuh la... nnt lambat kering la... masalahnya.. mama xde pun ajak dia join kegilaan mama nie.. mama cuma mention je, yg mama nak try cd nie.. x ppasal dia condemn habis2an ... mama pun x paham, awat la dia nie -ve thinking sgt???

ala mama nie.. relaks la... itu pun nak emo ke?
(sekadar gambar hiasan sbb dah lama x tempek pix ryan)


ok ok.. back to d main story...

turned out, ofismate mama yg chinese yg beria2 share infos on bf & cd... babywearing x dpt la nak join... sbb ayahnye x approve.. walaupun dia x beli breastpump yg mama suggest, tp mama x kisah, sbb dia beli jugak... tp she did seek information from me.. huhu .. tharu kejap... then, kalau ada info pasal cd, cepat2 dia update kat mama... & mama pun dpt la gak pegang cd ks yg dia beli tu... baru la mama paham mcm mana rope cd nie... hehe... so mama x kisah langsung kalau dia tanya mcm2 pasal bf.. sbb mama mmg x pandai nak simpan2 ilmu nie... tp xde la mama tunjuk cara2 nak perah susu pakai tgn, walaupun dia ada request.. malu lah!!!

ptg nie xtau la mama p ke x demo cd tu dgn dia.. hopefully leh la pegi.. leh cuci mata.. kekeke....

btw, kalau ada sesapa yg nak mintak tlg mama cara2 nak mekap blog, jgn la segan2 buzz mama ye... mama sedia mbantu dgn tgn tbuka... foc!!! nak sembang2 kosong pun boleh juge.....



23 comments:

MN said...

sabar jelah emma...
memang ada setengah org gitu.

Emma said...

mrs noba: kan kan?? semak je kepala otakku...

hafizah hamid said...

buat dek je emma...pedulikan ape org nk kata...yg penting..kita tau diri kita yg sbnr...

nak kasi up sikit..emma ni mmg baik hati suka tolong org...hehehe...

Emma said...

hafizah hamid: kekeke... kak nor.. awat senyap je? update la sikit blog...

isk.. kak nor lgggggggg la baik hati... mcm2 yg kak nor dah tlg emma....

maryaaa said...

heh, emma..meh la tlg mekap my blog, kekeke

Emma said...

maryaa: bila u online? u ade ke layout yg u bkenan?

hafizah hamid said...

emma...kak nor very da bz la...now kursus kat bangi until apr so mmg takdak masa nk update blog...

Anonymous said...

Emma, selalunya bangsa X ni memang selalu hasad sesama sendiri, tu yg malas je kekadang nak share info secara live. Tu la jga one of the reason I blog, share info secara maya untuk org2 yg berfikiran terbuka...

Hanz Jamaludin said...

Emma, good that u shared with others..to me kalau kita tak nak follow somebody punya excitement, janganlah condemn. Just keep your mouth shut, will you?! Or else, you can balas balik, selamber je cakap, macam mana perasaannya kita nak wariskan bumi ni pada generasi akan datang macam anak kita sendiri angkara perbuatan kita yang tak rela nak berkorban sikit??!! Bukannya lama...paling idak 3 tahun, kan? (berkobar bila cakap pasal bf & cd) :D

Ye ker boleh tolong mekapkan blog?? Bagi tutorial kat hanz boleh ker?Hanz memang novice bab2 nak cantikkan blog ni (maleh nak meneroka pun iya jugak)..busy sgt tgk blog org lain & sibuk2 kat forum...he,he...tima kasih in advance

Anonymous said...

spt biase.. pedulikan aje 'die' yg sorang tu.. (ke ramai yg jenis cenggitu?)
hmm.. alang2 mama emma dh offer, kita bukan nk tanya pasal mekap blog, tp nk tanya canne nk wat kalo bhgn 'comment' tu takmo kuar? setting sepatutnye SHOW dah.. hmm... dulu2 cam pernah berlaku kat blog mama emma ni.. (ke sengaja?)

Emma said...

hafizah hamid: wah! kursus kak nor dah similar tu kursus dpa emmy la pulak...

intan mama ammar: yg tu mmg i aware..tp i xleh la nak kata 'no', kalau org tanya apa2... i nie pemurah sgt la... :P

hanz: yesza.. kalau x supportive pun, jgn la condemn kan?? duk diam2 dah la.. or kalaupun nak kasi comment, do it nicely la kan?

alamak.. nak kasi tutorial mcm mana ek? i selalu guide time2 tu jugak.. org tanya, i answer trus.. weekdays, i online 8am-5pm.. kalau weekend mmg xleh la online lama2.. tegur la i kalau u nampak i online.. huhu

laila: hehe.. buat masa la nie, mmg 'dia' sorg je la.. xnak bhgn comment kuar? ala.. ngape?? takut ada spam ke? xpun laila leh moderate comment tu, bila dah approve baru dia kuar...
sepatutnya, setting tu tick 'hide'...

Anonymous said...

Tu la emma, i ni antara org yg nak blajar dgn u cara nak make-up blog.....
ntah bilelah nak start tutorial nih, i asyik separuh jalan jek....

Emma said...

yaya: tu la... cepat2 la cari masa... i pun x sabar nak tlg u.. hehe

Anonymous said...

mama emma bukan tgh preggie skrg??
(tah2 tersilap org)

CD yg saya jual tu brand shinies.
dia takde button, tapi pakai zip.
nanti saya upload gambar CD tu.

Nak gak wat tutorial dgn mama emma..

jgn lupa link ye..nanti saya link balik..

Adeeh..anakku trjerit2 dah..hheheh

Anonymous said...

heheh..betul le dah tersalah org..

oh..kat SI gn nick mamaryan..itu pasal la kepala ku takleh nak link.. ekkee

Anonymous said...

opsss... ayat sy silap kot? sy nak kluarkan 'xx comments' tu n dh setting kan SHOW, tp still tak kuar. tu yg poblem nih..cuba emma bukak my blog,mungkin lg senang paham...(sori,bhs melayu sy tunggang langgang..kekeke)

Diver Mom said...

sabar je la ya mama emma... tp saya pun tak paham, kenapa org tu nak kondem cd..? in fact haritu saya ter stuble satu blog, cite pasal cd, mak ai.. saya pun ikut teruja! :)

insya allah, kalau ada kekuatan dan pulus, kami cuba cd tu! sangat interesing!

Emma said...

yus: u salah org nie.. sy nie silent reader je kat susuibu tu... brand shinies nie brand baru ek??

laila: haah la.. awat leh hilang lak area komen tu?? nie mesti ada hilang coding kat memana nie... nak kene usha satu2 coding nih.. alang2 tukar layout terus lah.. hehe

zuhaini: pelik kan? kalau x suka cd, jgn la kasi-ve komen... mmg best je cd nie.. comel giler... jom la join latest kegilaan nih!!! hehe...

Mamamarina said...

Emma - just follow your heart.. pedulikan ape org 'tu' nak kate.. x voleh tgk org senang.. slalunyer yg perangai camtue orang 'kite' kn??

Emma said...

mamamarina: kekeke... biasak aaa.. org 'kite' kan mana leh tgk org lain senang... kalau x, sure santau tu x penah wujud...

av女優 said...

中古車貸
車貸
銀行汽車增貸
車貸官方網站
銀行汽車貸款10-150萬
汽車二胎貸款‎
汽車貸款查詢

免費a片下載 said...

賭神小古課程
正妹聊天室
現金網
嘟嘟成人網站
博客網
娛樂城註冊送
財神現金網
歐博百家
現金版

a片色情 said...

龍筋保養油壓舒壓按摩
成人無碼DVD光碟
情趣跳蛋
免費視訊情色
百家樂
免費名模麻豆自拍
德州撲克線上
酒店經濟
情色聊天室