-1SUPERKIDS, HELP ME TO GROW-




kalau sesapa perasan, Mama adalah salah seorang columnist untuk 1SUPERKIDS(1SK).. sebelum korang tergaru-garu kepala sebab tak paham ape kebendanya 1SK tu, meh Mama terangkan..

1SK nie adalah 1 portal baru untuk bukan saje ibubapa, tapi atuk, nenek, makcik pakcik dari Malaysia untuk berkongsi artikel, tips, pengalaman dan lain-lain ilmu dalam dunia keibubapaan... (direct translation dari 1SK)

1superkidscolumnist Photobucket

1 benda lagi, 1SK nie dah tag-team dengan Conteng-conteng, dimana anak-anak boleh mempamerkan hasil karya (lukisan, origami etc) mereka yang unik kat mata dunia. & yang paling best, kalau ada yang berminat, lukisan depa boleh dibeli!!! ha... jangan ingat anak-anak tu conteng sesaja tau, mana la tau membuahkan duit hasil...

Mama teringin gak nak enrolkan Ryan, tapi Ryan nie bukan bersifat kreatif macam Ayahnye.. maksud Mama bukan kaki melukis la, tapi kaki bola.. & Ryan pun dah ada skill nak menggelecek bola tau.. hooo.. kene tempek vid nanti...

memandangkan 1SK nie masih bertatih tapi dah banyak artikel yang berguna, maka haruslah diwarwarkan kewujudannye kan? & yang bestnye pulak, ada contest yang super cool!!!

Help Me To Grow


kita tengok dulu hadiah-hadiahnye k....

.:1x Grand Prize:.

  • Blog makeover inclusive a header and blog template from GrafikMaya.com worth RM100
  • Petronas Petrol voucher worth RM20 from MySuperKids
  • 1 Handbag Hook from Ayu The Sun worth RM50.
  • 1 Tupperware Lacto Fibre worth RM100 from RealIncomeSMS
  • Shaklee Basic Trial Pack for 30-day worth RM80 from MyShakleeStore
  • Mystery Gift & Free Delivery for every purchase from Ucu E-Shop

.:1x Second Prize:.

.:1x Third Prize:.

  • Petronas Petrol voucher worth RM10 from MySuperKids
  • Accessories from Chantek2 worth RM30
  • Mystery Gift & Free Delivery for every purchase from Ucu E-Shop

.:3x Consolation Prizes:.

Not only that, we also have exclusive treats for lucky winners. Pick up randomly, and the lucky ones would entitled to have special live interview sessions with our selected columnists. This is the time you could dig their experiences and share yours.

.:Exclusive Treats for Lucky Winners:.

  • Live Interview with Selected Columnists at selected location (will be announced later)
amacam? dah terbukak hati nak join contest nie? macam mana pulak depa pilih pemenang?

Winners will be evaluated by:

1. The most creative entry
2. The most site referral (meaning, most people comes to 1SuperKids from the link from your blogs).

cool kan? keje mudah untuk blog yang high traffic.. huhu.. tak kisah la benda tu kan?
anyway, macam mana pulak dengan T&Cnye?

  1. The entry must include ‘1SuperKids’ in its title, for example ‘Let’s Join 1SuperKids’, ‘1SuperKids Rock’, etc. -> Mama pilih title simple je i.e. 1SUPERKIDS, HELP ME TO GROW..
  2. The entry must have link to http://1superkids.com. -> ada, diawalan entry nie...
  3. To help you, these below points may be included in your entry:
  • 1SuperKids is established for parents, aunties, uncles, etc. as a sharing platfrom to share and learn about other experiences, not only in parenting, but also everyday tits and bits as parents and parents to be. -> dah include kat 1st paragraphy
  • 1SuperKids is collaborating with Conteng-Conteng, where Conteng-Conteng is an online gallery where our children could submit and sell their artworks. -> mama siap tempek banner tauuu
  • 1SuperKids needs your entries and we’ll publish in 1SuperKids accordingly. The best articles of the month will receive tokens from 1SuperKids. -> errkk!! Mama tak post ape-ape article pun lagi... sorry ye PnAdmin..
  • 1SuperKids has dedicated columnists whom are very well versed in their field. -> boleh tengok kat sini untuk full list...

so apa tunggu lagi? join aaaa.... hebahkan pasal 1SK nie & sekaligus join contest nie... jangan lupa untuk copy past url entry korang & tinggalkan comment kat sini...

contest nie start dari 5Jan ~ 5Feb 2010 (1bulan)

oh, last sekali... nak join contest nie, kene la buat benda kat bawah nie ye....

  1. Sign Up with 1Super Kids.
  2. Put the Help-Me-To-Grow badge on your blog.
  3. Blog about 1SuperKids Help-Me-To-Grow campaign in your very own, creative ways.
  4. Invite more friends and bloggers to sign up, join and share with other 1SuperKids family.