-ADIK RYAN IALAH...-

sila la jangan tanya Mama macam mana sambutan New Year kami... yang Mama sedar, Ayahnye dalam bilik dok main internet, Ryan dok lena kat sebelah Mama sambil Mama mamai sedar jam dah kul 12.15am, depan tv!! .. Lepas tu, Mama terlena balik.. & terjaga balik kul 2.30am.. haha...

dah bawak masuk Ryan dalam bilik.....

semalam, Mama ada check up kat KK.. dah 23.5weeks with 60.3kg... masa Mama tau berat Mama nie, Mama dah takut dah.. sebab last visit Mama dah kene warning pasal kenaikan berat badan yang over sikit, so takut la kene amik darah lagi ke, kene jumpa pakar nutrisi ke.. rupanya tak!.. once dah masuk weeks 20++, memang berat badan kita kene naik at least 2kg.. fuh! nasib baik.. hehe..

then balik dari KK, kitaorang singgah ke Klinik Noor Hajar Sek18, sebab kat sini ada scan 4D.. masa tanya price, untuk scan 2D biasa =RM40, manakala 4D = RM50~RM60.. terkejut jugak, sebab ada kawan Mama cakap 3D scan pun dah RM180.. so harus la Mama try nasib.. turns out memang betul, sebab klinik nie dok buat promo price.. rezeki SweetieBaby tul, masa Ryan dulu memang Mama nak buat 3D scan nie sebab rasa cam membazir pulak.. haha, cheapskate tul!!!

lama jugak nak dapat tengok figure SweetieBaby nie, sebab Dr.Noor cakap SweetieBaby dok mendongak kepala.. susah dia nak capture muka untuk dijadikan 4D.. hehe.. nak buat camne Doc, rasanya dia dah start perasan diva kot.. or dia pemalu, cam Mama dia jugak erk! muntah ijo... Once Dr.Noor dapat capture muka dia, so start la kitaorang dapat tengok almost figure SweetieBaby.... kepala alhamdulillah, kaki tangan alhamdulillah (tapi suke tul dia cover-cover muka... haha), & now turun sikit ke private parts dia.... & confirm adik Ryan ialah...
































..................................................
















































GENG BOLA DIA, aka BOY!!!!

maka terpadam la hasrat Mamaagain nak pakai nama gegirl yang Mama dah siapkan untuk SweetieBaby.. kene hunt for nama boboy....

frust?? yes.... tapi Mama fikir positif, as long as SweetieBaby sihat.. itu yang paling penting kan?! Ayahnye pun cakap, leh pakai baju Ryan yang lama-lama.. haha, ye la sangat!! sebab Mama beli trus saiz besar, so 1st few rompers (6-9mth), Mama belasah pakaikan kat Ryan sampai dia 16bulan! haha, jimat maaaaaaaaaa!!!! & yang paling syoknye statement Ayahnye,"takde la tutup kilang pinjam trademark MamaJua kan!!! iyo la sangat, banyak benda nak kene pikir, financially emotionally!!! tapi kalau dah rezeki takkan nak tolak kan....

hmm, tak dapat la Mama nak continue usha gown-gown yang cun kat kedai MamaLin nie... tak dapat la Mama nak buat NC renda-renda kat kedai MamaDila (nampaknye order yang biasa-biasa je la..)

nanti-nanti la Mama scan semula scan 4D nie, then tempek kat sini... Ryan dulu (2D) habis dah tak nampak.. silap Mama tak photostate or scan save kat memana.....


23 comments:

Nanak said...

hi emma..i tak scan lagi..minggu depan la kot..hehe.

precious innocent said...

nanak: i pun kiranya dah lambat habis p scan tu.. hehe

Zuhaini said...

hehe.. oh.. boy lagi... tak pa la.. kalau x mo, pass kat ibu alia! ahaha.. (gelak jahat!!)

anyway, tahniah ya! :)

m@y said...

mama emma,
dh jadi cam pattern lak kt most blogger kalo 1st boboy 2nd pun sama, kalo cam I 1st gegirl 2nd pun sama ekekeke..sama cam statement hubby me..ley contibue production sampai dpt different gender.banyak la!

Mamamarina said...

Emma.. xpe.. Tuhan bagi anak laki supaya Mama die dah ade 2 org anak laki yang boleh jage die.. yang boleh die harapkan.. Haruslah kilang iut tidak ditutup lagi.. hehe.. teruskan usaha, babe!

DAYAH said...

saya pun dah scan..tapi takde berD..D..heheh...90% gender dpt dikenal pasti..tapi dokor tak jamin la..teringin jugak nak cari 3D ke 4d ka..kat amna ek kat Penang ni..??

psl berat..saya dah kene dah mamaemma, sbb bulan lepas naik 3kg.skg 21 weeks peknen, berat 57.1kg..tgh diet tak makan malam...huhuh

precious innocent said...

zuhaini: hehe.. boleh ke pass2 nie...

may: haah la... u mention mcm tu, i baru perasannnn.. ala, camne nak pecahkan benda nieeeeeeeeeee...
hubby u leh geng dgn hubby i!!

mama marina: tang kilang masih dbuka tu yg seriau tu!!

dayah: penang ek? enggak tau dong!! hehe..
x mkn mlm? ayoyo, leh tahan ke?

mummy_ayu said...

boy lagi..tak kisah la janji sihat n selamat semuanya..boleh la baby baru gengn ngan ryan...!! apa pun congrate!!!

lailasani said...

boleh ryan main2 polis2 ke tembak2 ke ngan adik dia... hehehe.. doa2 yg ke3 pulak dpt gegirl.. :)

precious innocent said...

mummy ayu: ala, ryan, ayahnye & adik boleh geng.. mamanye bila pulak? huhu

lailasani: ke3? alamak!!! telak ayaq lioq bgelen2!

Zety Zin said...

ok lah tu ryan ada geng nak main bola :)

cuba lagi masa akan datang :P

Queen said...

takpela dah rezeki...

tapi masa gi pre-honeymoon last weekend, hubby kata weather 'situ' sesuai dapat baby gegurl..maybe lepas nieyh boleh try kat 'situ' plak kan..ehehehe

Farah said...

memang murah tu harga utk scan 4d..anyway tahniah ryan dapat geng main bola hahaha...takpela mama emma..janji mama and baby sihat..mane tau rezeki yang ke 3 girl plak hehe eh ke dah tutup kedai?

precious innocent said...

zety zin: ngeri pulak bila dgr ayat 'cuba lg!!!'

queen: ngeh ngeh... sila la 'berusaha keras ye!!'. pesanan ikhlas dr pihak penaja.. :P

farah: ingatkan kalau 2nd nie gegirl, insya allah nak tutup kedai la.. tp.. err errrrr

Ummi Salsabila said...

murah scan 4D tu.lame x dia promotion tu kak? tringin nk wat gak.hehe.

frust juga ye.sbb kite hrp dif gender.adik aufa ni xth lg..tp abi nyer nak mhrp boboy..aduh,cuak je..

precious innocent said...

ummi salsabila: ada akak tanya dia, dia kata buat masa nie xdak expiry date lg.. huhu... try la...

ayah ryan silently mmg nak boy, tp akak just ignore je.. huhu.. dah rezeki allah, akak terima je la...(aisey, nada sedih je...)

irvanqiesy said...

emma kdg2 scan ni pon xbtul gak, i scan dlu doc ckp 90% girl, skali kluar boy,nasib xbeli bju gegirl, cousin i pon mcm tu, siap bli bju boy sbb doc kompom boy,dan die mmg cr nama boy jek,kluar gegirl 2minggu baru baby ade nama ...huhuuu. anak yg 2nd doc ckp girl i tak nak percaya selagi tak kluar, tp alhamdulillah mmg girl...heheh...

jgn pk sgt...klu btul boy leh cbe lagi pasni...heheheh

precious innocent said...

irvanqisy: really?? *mata bsinar2!!*
walaupun 4d? wah!!! ada harapan nih!! huhu...

Queenin Murni said...

wahh!! best!!

harus chaiyok for gegirl lepas ni..

as long as baby sihat, syukur alhamdulillah.. :)

precious innocent said...

queenin murni: yap, as long as baby dlm perut nie sihat...

lia said...

murah gler klinik noor hajar wat promo.... aku slalu scan peknen kat c2 dulu....

boy?cuba g kah3 (gelak syaitonnn)

Anonymous said...

[p]And it was [url=http://www.cheaptiffanycharms.co.uk]cheap tiffany[/url] by happenstance the other day when cleaning out that closet she found the tiffany charm bracelet again . With the silver accessories dealing at the beginning, now it has become the top jewelry brand which is known to all . once the craftsmanship in the sterling jewellery is excellent then it will most in all likelihood show up especially exactly the identical since the reliable and no just one are going to [url=http://www.tiffanyringsdcooutlet.co.uk]tiffany and co[/url] be wiser . ms: must-have . President Lincoln later bought his wife, Mary Todd Lincoln, a seed [url=http://www.tiffanyringsdcooutlet.co.uk]tiffany outlet[/url] pearl jewelry suite from Tiffany隆炉s . Residents enjoy cultural institutions, athletic facilities, and stores and restaurants of the highest order . It is best to stay away from chokers and even big, thick beads near the neck that add a thickness to your [url=http://www.tiffanyjewelleryinuk.co.uk]tiffany uk[/url] throat . a good offer more as well as a good offer more youngsters have turn in to the frenetic pursuers of Tiffany . jewellery clean and polished.[/p][p]in circumstance [url=http://www.tiffanyjewelleryinuk.co.uk]tiffany jewellery uk[/url] you desire to post presents for the father, mother, buddies or love, it whatsoever instances provides probably the most effective for you . The current consumer focus on practical and functional rather than flashy appearance, which means that high-tech companies is booming, and that does not take the practical route Tiffany (Tiffany) and similar companies are struggling . Today, all of the gold and silver used in Tiffany's U . The silver anklet bracelets since probably the most popular attire add-ons, play an important purpose inside could world . Older now, she knows how much it must mean to someone 篓C at least how much it must have [url=http://www.tiffanyjewelleryinuk.co.uk]tiffany jewellery[/url] meant . But those [url=http://www.cheaptiffanycharms.co.uk]cheap tiffany charms[/url] topics are a whole new ball-game and best left for another day . In 2004, it opposed another proposed project, a gold mine in the Cabinet Mountain Wilderness in Montana . And [url=http://www.tiffanyringsdcooutlet.co.uk]tiffany rings[/url] sesiapa who does not love John Lewis? From fabric to feather boas, toys your kids shop fork blades are a lot of stock . They declare they're betrothed and make love.[/p]



Anonymous said...

[p]Women have been collecting gold and silver charms and charm [url=http://http://www.cheapthomasabosale.co.uk//links-of-london-bangles.html]bangles for women[/url] bracelets for centuries . Looking at the remarkable success achieved with the end of 1990 the organization decided to establish points of his individual distributor . attraction [url=http://http://www.cheapthomasabosale.co.uk]thomas sabo charms uk[/url] earrings . There is an incredible selection of Great Britain and antarabangsa designers available and plenty of restaurants and cafes are great for berehat in if you are getting a little [url=http://www.cheapjewelleryuksales.co.uk]gold jewellery uk[/url] tired . Dedicated retailers on the internet have also usually supplied a discount on their items, reflecting the lowered functioning fees in jogging a web site in comparison [url=http://http://www.cheapthomasabosale.co.uk//links-of-london-sweetie-collection.html]links london sweetie[/url] to proudly owning a bricks and mortar business . Augustine are now outcasts to the two sides inside [url=http://www.cheapjewelleryuksales.co.uk//thomas-sabo-chains.html]sterling silver chains[/url] conflict . The Avatars should be inhabited through [url=http://www.cheapjewelleryuksales.co.uk]silver jewellery uk[/url] the experts with a thoughts meld technique . Lots of women and men desire to get their hands on these [url=http://www.cheapjewelleryuksales.co.uk//thomas-sabo-bracelets.html]designer bracelets[/url] bracelets and brand new charm patterns of charms becoming continually getting added towards the selection of charms . If it does, it means it is not an authentic [url=http://www.cheapjewelleryuksales.co.uk]jewellery uk[/url] Pandora.[/p]