-INJECTION 4 D 3RD TIME-

entry nie a bit basi la... tp x kisah la kan... janji ada jugak cerita ceriti... he he....


my time for check up was as 9am, so kami smp around 8.45am... tp org, ya rabbi... punya la ramai..... bila pikir2, mayb sbb d day b4 tu thaipusam, tu yg ramai giler babas tu.... sabar je la....


nak ukur timbang pun more than 1hour kene tunggu... tp masa timbang tu, me je yg kene...


he he.. ada insiden sikit yg kelakau... time timbang tu ok la... my weight dah naik 6.5kg... hmm.. ingatkan byk la naiknya, rupenye xde la smp 7kg... tp xpe la... at least naik jugak kan... anyway, lepas timbang tu mama pakaikan la balik baju.. n me ttiba rasa sejuk je..... n ape lg, me pun tpancut la kat mama.... he he.... habis basah tgn mama.... mujur x kene baju kerja mama, kalau x dah jd 1 hal pulak nak balik tukar baju... he he... sorry ek mama....


dekat 1 hour jugak la nak tunggu our turn... n at last smp la jugak..... nurse tu baik.... she asked mama how was my development.. mama ckp me dah boleh meniarap, dia pun ckp me bagus... n cepat.... ye la... 3bln dah boleh meniarap... n siap leh angkat buntut lg... he he... ingatkan nak la tunjuk kat nurse tu, tp x pulak dia suruh meniarap... hmmm melepas me nak tunjukkan kehebatan me tu..... n dssbkan me dah boleh meniarap, so next mth me xyah check up... bln Mac nnt baru check up semula... horray!!!! good for mama + ayah sbb xyah amik time off, & good for me sbb xde la kene duk dlm stroller tu bjam2.. he he...


time nak cucuk tu pulak, nurse tu pun baik... tp time dia nak kasi mkn ubat maha pahit tu, dia a bit kasar... mama xde la paksa2 my mulut mcm yg dia buat tu... nie dia pegang my mulut kuat cikit... dah la ubat tu x sedap, yuck!!! then dia pun cucuk la my peha.... time mula jarum tu dcucuk, me x terasa ape2... alih2 bila nak tarik balik, baru la terasa pedih.. time tu la me melalak... tp kejap je... me kan anak jantan!!! he he



nampak x merah dot tu... cakitttttttttt


so, d rest of d day me rehat jek......




*******************************************************
entry ni xde kene mengene dgn posting di atas.. saje je nak tempek kat sini.... my blog, suka hati me la nak buh kan... he he... evilnye rasa... ha ha..




aksi tido sambil isap jari, nyam yam.. setap tau!!!



aksi angkat buntut.. tinggi lg!!!!!!!!

xtract comments

jelesla rambut awak banyak... naper rambut kita xlebat2 lg nih. hhuuuu!

Gravatar hafiy: byk ke rambut kite??? he he.. boleh la dr xde kan... mayb sbb mama kite time mandi selalu usap rambut kite kot, sambil baca bismillah....

-LOOK A LIKE METER-

nak buat entry pasal cucuk 3rd mth tu, x sempat lg...lgpun entry nie dah bkurun tperuk, tunggu masa nak publish je...nnt2 la later2 me cite pasal cucuk tu ek....

saje je me try menda alah nie, ye la, ramai sgt yg ckp my face resemble of ayah's, so me pun try la...

n walla, mmg betul la... sama by 19%...

kesian kat mama, penat2 mengandung alih2 kuar mcm muka ayah... he he

jgn marah ye mama, nnt hopefully muka adik mcm muka mama pulak ye.... (bila ye tu mama :P ??)

-HAPPY 3RD MONTH-

hai friends.... me ingin mengucapkan "happy 3rd mth" to myself.. he he....
video


n x lupe jugak senaman sebelum tido...
video

xtract comments

wah awak dah 3 bulan ye ryan. naper awak dah turn, saya lom lagik? huhu.


Gravatar hafiy: he he... ala, time awak akan smp jugak... sabar yek...

ps, awak dah boleh pegang botol susu, sy xleh lg... huhu.....(tp actually, sy malas jek.. he he)



-KINDERGARTENMALAYSIA.COM-

mama ada enrolkan me kat this site, KindergartenMalaysia.com. this site ada competition bayi2 comel.


actually mama dah enrol lama dah, tp mama saje je open site tu n browse baby cute kat situ. alih2 mama tnampak my face yg cute miut nih... n d competition nie dah start since 8 jan.. ayak!!! dah dekat seminggu blalu!!! sgt rugi... (ngape mama x dpt email about this ek???)


so guys, if u think i'm cute, pls vote for me yek.. u all boleh vote setiap hari, tp hanya sekali 1 hari jek.....

n pls mintak all ur friends 2 vote for me also...n mintak kwn2 kpd kwn u 2, to vote for me.. la la la....


(just click at my cute pic below, it'll direct u 2 d site)

Mohamed Raiyan Iskandar
AGE: 2 Months (Male)
DOB: 21-10-2007
NO.37

-SELAMAT THN BARU 1429-

2day awal muharram.. kalau nak ikutkan, sepatutnya cuti la hari nie kan? WRONG!!!! sbb company ayah x cuti... n ayah p keje 2day... WA!!!


anyway... pg td around 5am, me bjaya jugak show off keterreran me to mama & ayah ie meniarap.. he he... best best sgt... tp mama x snap or record la pulak... duh!!!! lepas tu me sambung tido balik... sedar2 ayah dah p keje....


pose cute just for ayah


2day me x byk buat actvt, me tau mama bz.. dah bhari2 mama ckp nak kemaskan bilik stor tu... so me, being a verrry gud boy, me pun lepak aka tido...



penat main...


2day me decided nak tido pesen baru... aka tido 1/2 meniarap... n fortunately mama sempat snap...


nak tido meniarap lah!!!


1/2 meniarap pun jadi laaaaa....


bila me bangun je dr tido tu, me ingat nak la cuba meniarap balik.. tp xleh la pulak...mama pulak xnak tlg.. teruk la mama nih!!!


video


b4 me mandi ptg, right after ayah balik keje, mama show la my new stail of sleeping.. ayah ckp cute sgt.. yap ayah, me tau me mmg cute



besaq x my mata??



opss mama, u look sexy!!



d 3 of us


mlmnye pulak... while ayah tgh siapkan keje n mama was doing her 'personal' things, me try lg utk meniarap.. n bjaya!!! ye ye... & this time bjaya dcapture oleh mama..

video



so peeps, i managed to turn over my body.. can't wait to walk pulak!!! he he

extract comments

ryan ajarla kita turn! ktia xreti lagi larrrr! or, bontot kita berat sgt???

Gravatar hafiy: ala hafiy, kite pun masa mula2 tu susah jugak nak turn over badan nih, selalu nangis2.. tp kita kena ada keazaman yg kuat utk meniarap... he he... relaks la... CAIYOK!!!

-ACHIEVEMENT-

ye ye....finally i can meniarap on my own..

around 7.12am, while nenda kat kitchen dok buat ape tah, me pun as usual pusing2 la badan nih... konon2nya exercise la... tp sbb this time me btekad jugak nak pusingkan badan nie smp habis, n walla!!! bjaya jugak meniarapkan diri ini..... best! best!!.. siap gelak2 lg...

then, nenda trus call mama.. mama pun happy giler la...how i wish mama could c my achievement ...

actually, b4 this (around this week jugak) me mmg bjaya meniarap.. dsaksikan oleh ayah... tp lepas dpt meniarap tu, me nangis kuat2 .. sbb tangan me mcm tlipat ke dlm... cakit oooo..

but not this time... this time me gelak2 lg... nenda punya la xcited with my achievement.. he he...


!!!!!!!!! how i wish mama n ayah was here to witness this!!!!!!